Ďáblův dech – zmrzlina, na jejíž ochutnávku vám musí být nejméně 18 let

Foto: odditycentral.com

Stoletý recept na zmrzlinu poprvé může ochutnat i veřejnost

Ve skotském městě Glasgow budou na svátek zamilovaných (14. 2. – Valentýn) prodávat zmrzlinu, na jejíž ochutnání vám musí být minimálně 18 let. Zmrzlina pojmenovaná Respiro del Diavolo “Ďáblův dech“ je vyrobena z extra pálivých papriček. Jelikož její ostrost je na Scovilleově stupnici přes 1 500 000 jednotek pálivosti  SHU, tak před jejím ochutnáním lidé musí společně s doložením věku podepsat i smlouvu, v které se zříkají veškerého nároku na poškození zdraví kvůli ochutnávané zmrzlině.

Recept na Ďáblův dech je starý stovky let a pochází z Itálie, kde se každoročně používal jako zkouška statečnosti na akcích zmrzlinářských rodin, při nichž diskutovali, jaký byl uplynulý rok. Ti, kteří tuto zmrzlinu jedli, dokazovali jejich velkou statečnost. Už za pár dnů i široká veřejnost může zkusit, jak moc je ve skutečnosti zmrzlina pálivá a jak moc jsou lidé stateční.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.