Majitelé věrnostních karet využívají alespoň jednu kartu měsíčně

Foto: mixen.eu

Obchody lákají zákazníky na odměny za nasbírané body z nákupů

Většina Čechů nosí v peněžence alespoň jednu věrnostní kartu. Nejčastějšími jsou věrnostní karty ze supermarketů, lékáren a obchodů s oblečením. Častějšími sběrači těchto karet jsou ženy v kterémkoliv věku. Více než polovina sběračů vlastní 2 – 3 karty a přes 20 % lidí je vlastníkem 9 a více karet. 95 % z nich využívá alespoň jednu kartu měsíčně. Chytré telefony dokonce nabízí aplikaci, do které lze karty nahrát. Není tedy potřeba u sebe nosit veškeré karty, u pokladny postačí předložit telefon s najitým čárovým kódem daného obchodu.

Lidé sbírají věrnostní karty kvůli odměnám, kterými jsou především slevy. Za nasbírání určitého počtu bodů z nákupů obchody poté své zákazníky odměňují slevami na další nákup, dárky anebo zlevňují určité zboží. Zhruba třetina majitelů karet má v odměnách velmi dobrý přehled. Někteří chodí nakupovat do určitého obchodu právě kvůli slevám a odměnám.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.