Japonské středoškoláky čeká v prvním ročníku neobvyklý kurz školy života

Foto: publicdomainpictures.net

Žáci se půl roku musí starat o kuřecí vajíčka a následně i o vylíhnutá kuřata

Jedna ze zemědělských a lesnických středních škol v Japonsku pro své studenty prvního ročníku připravuje neobvyklou výuku. Prváci si během půlročního kurzu musí projít takzvanou “školou života“, v které život dají a poté i seberou. Některým se tento kurz zdá příliš krutý a zbytečný, jiný ho považují za dokonalý způsob, jak naučit děti vážit si jídla, které konzumují.

V říjnu, kdy kurz školy života začíná, dostane třída přibližně 60 kuřecích vajec, o které se pod vedením svého učitele stará, aby měla dobré podmínky pro inkubaci, jako je vlhkost a správná teplota v inkubátoru, a následné vylíhnutí kuřat. Poté si každý student vybere své kuře, o něhož se po dobu několika měsíců stará, krmí jej, dává mu čerstvou vodu, váží ho a zaznamenává svůj pokrok. Na konci kurzu musí žáci svá teď už dospělá kuřata zabít a sníst. Pro mnoho studentů je tento krok těžký, jelikož jim kuřata přirostla k srdci a dokonce je i pojmenovala.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.