Zaměstnanci České pošty žádají vyšší mzdy

Foto: commons.wikimedia.org

Průměrný plat zaměstnance České pošty v loňském roce činil 23,9 tisíce

V letošním roce bylo zaměstnancům České pošty přidáno 7,1 % na tarifních mzdách. To se jim ale zdá málo a chtějí ještě přidat. Petici o navýšení platů podepsalo cca 14 tisíc zaměstnanců z celkových 30 tisíc. Mzdy pošťáků se zdají nízké i některým politikům v Senátu a Sněmovně, kteří přislíbili zabývání se jejich peticí.

Průměrný měsíční plat zaměstnance České pošty v loňském roce činil zhruba 23 900 korun, což je o 4,5 tisíce korun méně, než loňská průměrná mzda. Řešení, jak navýšit platy, navrhl Jiří Carbol (místopředseda senátního výboru pro veřejnou správu), a to tak, že se o 45 % navýší půlmiliardový příspěvek České poště, jenž je určen na chod jejích základních služeb. Navýšená část by poté padla pouze na platy.

Rate this post

3 komentáře

    • Milka on 11.6.2018 at 7:29
    • Reakce

    No, hlavně aby se to navýšení týkalo hlavně těch, co jsou na přepážkách, provozech a venku na roznáškách. Většinou se peníze rozdají těm nahoře ( hlavně v Praze) , a těm co to odřou se přidá z bídou 500,-Kc. Ti by si zasloužili přidat alespoň 5000,- Kč aby to nějak poznali. Bez nich ta pošta nebude. Bývalá zaměstnankyně.

      • tablo27 on 17.6.2018 at 10:28
      • Reakce

      souhlas. na managerských pozicích jsou a budou platy nechutné a neadekvátní.

  1. no mám 19400+1690 to není ani 23000kš

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.