Jaká na internetu (ne)používat hesla?

Foto: pexels

Nepodceňujte kvalitní silná hesla!

Založit si silné a dobře zapamatovatelné heslo je pro spoustu lidí veliký oříšek. Dobrým příkladem je datová schránka, Facebook, mail, odemknutí telefonu anebo třeba internetové bankovnictví. Všude jsou totiž hesla určená především proto, aby se do účtů nebo mobilu nedostal někdo neoprávněný a neudělal nepředstavitelné škody. Jaké heslo si ale vybrat, aby na něj nikdo nepřišel?

Mnoho lidí si za svůj tajný klíč chybně volí své datum narození nebo jméno, a pokud ne to svoje, tak svého mazlíčka, manželky či manžela anebo dětí. Další z lehko odhalitelných hesel jsou po sobě jdoucí přirozená čísla většinou začínající jedničkou nebo snadno zapamatovatelná písmena složená vedle sebe na klávesnici.

Silné heslo by v sobě ale mělo mít směs čísel a velkých a malých písmen. Zkuste si tedy vymyslet vámi zapamatovatelnou větu anebo říkanku alespoň s jednou číslicí a použijte jen začáteční písmena a čísla. Například: Měla babka čtyři jabka a dědoušek jen dvě – Mb4jadj2

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.