Panoramatická fotografie s rozlišením 195 gigapixelů

Foto: twitter.com/tedgeoghegan

Pořídit si perfektní fotografii není v dnešní době díky kvalitním fotoaparátům a mobilním telefonům žádná věda. Stejně tak si lze zhotovit kvalitní panoramatickou fotku, protože dnešní technologie umožňují běžně fotit v rozlišení až několika desítek megapixelů.

Čínské studio Bigpixel Technology Corporation se ale rozhodlo pro ještě něco úžasnějšího, čímž je 360stupňová panoramatická fotografie pořízená z televizní věže Oriental Pearl Tower v Šanghaji, která se tyčí ve výšce 350 metrů. Foto však není v rozlišení megapixelů, ale 195 gigapixelů!

Jen pro představu. Dnešní výkonné mobily či fotoaparáty mají kolem 20 megapixelů, což je rozlišení 20 milionů pixelů. Zmíněná fotografie má ale 195 gigapixelů, což znamená 195 miliard pixelů. Výsledkem je proto naprosto dokonalá a ostrá fotografie, díky níž se lidem můžete podívat do tváře na několik kilometrů.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.