Letní a zimní čas se bude rušit. Kdy?

Foto: pexels.com

Někomu střídání letního a zimního času nevadí, jinému zase ano. Jisté ale je, že v současné době přechody na zimní a letní čas nic užitečného neřeší, přičemž naopak mnoha kritikům prý tyto změny škodí. Zatímco ještě před pár lety nezbývalo nic jiného, než se s časovými posuny smířit, nyní už je situace úplně jiné. Otázkou už totiž není, zda ke zrušení změn času dojde, ale kdy tomu bude.

Evropská komise by ráda zrušení už od tohoto roku, k čemuž možná i dojde, ne však ve všech státech EU najednou. Například Rakousko by se rádo přidalo až od roku 2021 a stejně je na tom i ČR, které se pravděpodobně k rakouskému návrhu připojí. Uvidí se, jak ještě budou reagovat další země, nicméně zrušení posunu v každém členském státu Evropské unie jindy bude přinášet zase jenom zmatek. Užitečné by tak bylo sjednotit své názory a k tomuto prospěšnému kroku se rozhodnout ve stejnou dobu.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.