Mladík naboural 4 ferrari, škodu 10 milionů mu pomáhají splatit solidární lidé

Foto: New Taipei City Police Department

Dojemný příběh se stal koncem minulého roku na Tchajwanu ve městě Nová Tchaj-pej. Jeden den o víkendu se 20letý mladík vrátil po noční směně domů, kde bydlel se svou matkou a sestrou. Byl utahaný z práce a rád by si šel hned odpočinout, jenže jeho matce, která má malý obchůdek, se udělalo nevolno a ona sama nebyla schopná do něj dovést zboží.

Mladík jménem Lin Chin-hsiang se tedy rozhodl, že to udělá za ní, aby jí aspoň nějak pomohl. Když ale sedl za volant, po chvíli usnul a ke vší smůle naboural 4 luxusní vozy ferrari. Asi si dovedete představit, co to bylo za katastrofu. Odhadnutá škoda na vozidlech totiž dosáhla na v přepočtu téměř 10 milionů korun.

Mladík, jemuž zemřel otec a on sám musel opustit školu, byl z toho v šoku. Jeho pojistka byla totiž jen na zdraví a nikoliv na majetkové škody. Když se jeho příběh dostal do médií, strhla se naštěstí velká vlna solidarity. Lidé mu začali přispívat na účet anebo za ním s penězi jezdili domů.

Zanedlouho se vybralo aspoň na 10 % škody, ale příspěvky stále nabíhají. Někteří majitelé vozů jsou navíc schopni slevit z požadavků na náhradu anebo vystavit mírný splátkový kalendář na zbytek sumy, kterou jim nepokryje jejich pojistka. Lin doufá, že to tímto způsobem jednou zvládne vše zaplatit a vůbec nepočítá s tím, že by tomu mělo být jinak.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.