Francouzská pošta kontroluje za poplatky staré lidi

Foto: pexels.com

Francouzská pošta nabízí jako jediná na světě možnost kontrolování starších osob a předávání informací jejich příbuzným. Státní La Poste si za tuto službu inkasuje od 20 eur (od 500 Kč). Jde o službu, kterou využívá doposud asi 6 tisíc lidí v pokročilém věku, kteří žijí osaměle například v odlehlých koutech Francie.

Přestože je naprosto běžné, že poštovní doručovatelé, ať už kdekoliv na světě, své zákazníky znají a mnohdy o nich v případě, že je dlouho nevidí, dají vědět příslušným úřadům, tato služba nabízí ještě něco navíc. Zaprvé ubývá zásilek doručovaných právě poštou, když lidé využívají mobily a počítače, tudíž staří občané už nemusí být pošťáky v běžném případě navštěvovány tak často jako nyní, když si za to extra připlatí. A za druhé tato služba zahrnuje i krátkou konverzaci s navštívenými lidmi, čímž se necítí tak osaměle.

Jak už to bývá zvykem, přestože je nová služba francouzské pošty využívána tisíci zákazníky, ozývají se i odpůrci, kteří poukazují na to, že pošta si nechává platit za něco, co její doručovatelé dělali a dělají v podstatě stále a zadarmo. Nicméně je znovu třeba připomenout fakt, že jen v případě, kdy osamělému starému člověku přijde poštovní zásilka. V opačném případě se k němu nikdo ze své dobré vůle nevydá.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.