Více aut na parkovišti? Stačí jim zvedat předky!

Foto: reuters.com

V Číně ve městě Čchung-čching zprovoznili šikmé parkování automobilů, které šetří místo tím, že se jich na něj tímto způsobem vejde mnohem více. Je to zajímavost a užitečná věc, která však vznáší několik otázek. Nejprve si ale popíšeme, jak vše funguje.

Řidič vozidla vjede popředu do haly, kde vyjede na jakousi plošinu. Poté pomocí karty zaplatí a nechá tak automaticky auto zaparkovat, a to právě díky této samo pojízdné plošině. Ta se na vhodném místě zastaví a navíc se zvedne tak, že auto je předkem nahoru asi pod úhlem 45 stupňů.

Takto se namísto původních 24 aut jich dá naštosovat 40, což je určitě pozitivní. Potíž by ale mohla vzniknout v situaci, kdy budete mít ve voze něco volně položeného a lehce rozbitného, stejně jako když zapomenete v držáku nedopitou kávu či limonádu. Řidiči si ale budou muset zvyknout dávat si na podobné věci pozor. Další z otázek je, zda takový náklon neškodí například vzhledem k provozním kapalinám autu samotnému.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.