Top 10 nejprimitivnějších internetových hesel

Foto: pixabay.com

O nutnosti používání kvalitních a silných hesel se může mluvit a psát stále dokola a přesto se pořád najdou lidé, kteří jsou nepoučitelní. Na internetu tak dávají větší šance hackerům a jiným nezvaným hostům, kteří se snadno mohou dostat k ovládání jejich facebookového či emailového účtu, v horším případě bankovního účtu a podobně.

O statistiku těch nejprimitivnějších hesel se jako každoročně postarala společnost SpashData. Ta vychází z údajů hackerů, kterým se podařilo hesla prolomit, a poté je zveřejňují na internetu. Vzhledem k tomu, že data pochází především od zahraničních uživatelů počítačů a mobilů, odpovídají tomu v některých případech i anglická hesla. Nicméně podobně hloupá mohou být i v češtině.

10 nejhloupějších hesel je protentokrát následující:

  1. 123456
  2. password
  3. 123456789
  4. 12345678
  5. 12345
  6. 111111
  7. 1234567
  8. sunshine
  9. qwerty
  10. iloveyou

A jak by tedy mělo správné silné heslo vypadat?

Mělo by se skládat z co nejvíce znaků, a to minimálně 8. Kdo chce heslo téměř neprůstřelné a pokud to používaná aplikace dovoluje, není vůbec na škodu heslo o 20 znacích. To by pokud možno nemělo dávat žádný smysl a mělo by se skládat z všemožných kombinací velkých a malých písmen, čísel a k tomu ještě z různých speciálních znaků, jako třeba otazník, vykřičník, dvojtečka a podobně.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.