Chytrý kufr na kolečkách sám jezdí za svým majitelem

Foto: kickstarter.com

Ztrácíte nebo zapomínáte při cestování letadlem a pohybování se po letišti kufry? Nebo vás jednoduše nebaví se s nimi vláčet a dávat na ně pozor? Pak by se vám mohla líbit tato unikátní a šikovná novinka v podobě samočinně jezdícího kufru, který je vám věčně v patách a nehne se od vás na krok.

Jmenuje se Rover SPEED AI Robotic Suitcase a jde o chytrý kufr, který je propojen přes aplikaci s vaším mobilním telefonem. Kdykoliv se po letištní hale pohybujete, kufr jezdí jednoduše za vámi. Jeho kolečka jsou tichá a nabíjecí baterie vydrží i několik vašich leteckých výletů.

Pokud by se náhodou stalo, že vašemu kufru z jakéhokoliv důvodu zmizíte na více jak 2 metry, pošle vám sám esemesku, díky které ho najdete anebo na něj můžete počkat, než dorazí. SMS zpráva vám přijde i v situaci, kdy budou vašemu kufru docházet baterky.

Foto: kickstarter.com

Kromě toho, že už se díky takovému pomocníkovi vůbec nenadřete, jsou jeho sledovací schopnosti užitečné i v případě krádeže. A kolik tento chytrý kufr stojí? V přepočtu asi 10 000 korun, což k jeho jinak vysoké kvalitě není až tak mnoho. Zatím se ale bohužel prodává jen v Americe a Číně. Je však pravděpodobné, že u nás se za čas také objeví.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.