Zemřel nejstarší muž světa, bylo mu 113 let

Foto: reuters.com

V neděli 20. ledna 2019 zemřel ve svých 113 letech oficiálně nejstarší muž světa. Japonec Masazo Nonaka se narodil 25. července 1905 a od dubna loňského roku byl díky svému věku zapsán do Guinnessovy knihy rekordů. Krátce po jeho 113 narozeninách zemřela ve 117 letech Japonka Čijó Mijaková, po jejíž smrti se stala nejstarší ženou také Japonka Kane Tanakaová, jíž je 115 let.

V Japonsku se lidé dožívají vůbec nejdelšího věku. Pocházel odtud i rekordně nejstarší muž Džiroemon Kimura, který zemřel v roce 2013 ve svých 116 letech. Vraťme se ale k poslednímu 113 letému Masazo Nonakovi. Ten, ačkoliv je sladké prý nezdravé, velice rád mlsal, kdy k jeho nejoblíbenějším patřily dorty.

Jeho rodina provozuje hotel s horkými prameny, a to už po několik generací. Sám se v nich rád koupal, rád si také četl denní tisk anebo koukal na televizi. V poslední době se sice pohyboval na invalidním vozíku, nicméně zcela samostatně. Masazo Nonaka byl jedním z 8 dětí, všech 7 sourozenců ale přežil. Stejně tomu bylo s jeho manželkou a dvěma dětmi. Další 3 ještě žijí.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.