Žena po probuzení přestala slyšet hlas svého přítele

Foto: pexels.com

Paní Chenová z města Xiamen v Číně zažila po probuzení opravdový šok. Když na ni totiž promluvil její přítel, vůbec ho neslyšela. Druhým překvapením pak bylo, že některé ostatní věci slyšela naopak naprosto v pořádku. Možná si v tu chvíli, stejně jako vy, myslela, že přestala slyšet pouze muže. Pravda byla ale trochu odbornější.

U této čínské ženy se spolu s ní také probudila ušní porucha, vlivem níž přestala slyšet pouze nízké tóny, tedy ty na nižší frekvenci, do kterých spadá i většina mužských hlasů. Lékaři jí tedy oznámili částečnou ztrátu sluchu s tím, že po léčbě by mohlo být zase všechno v pořádku.

Důvodem této vzácné poruchy, kterou trpí méně jak 15 000 lidí na světě, může být stres. Vzhledem k málo pacientům to však nelze zcela potvrdit. Lidé před propuknutím této nemoci si povětšinou stěžují na pískání či zvonění v uších anebo také na nevolnost. Podobně to měla paní Chenová, která doufala, že se z toho vyspí. Bohužel nevyspala. Na druhou stranu si teď aspoň může nějaký čas užívat klid od svého manžela.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.