Jaký vliv mají na tělo 2 dny bez mytí?

Foto: pexels.com

Sprcha nebo koupel je u většiny lidí běžná úplně každý den, někdo se třeba sprchuje ráno i večer. Člověk ze sebe smyje špínu a zápach a navíc se cítí krásně svěží. Pokud takovouto očistu jeden den zcela vynecháte, už se zřejmě nebudete cítit tak dobře. Dva dny bez umytí člověk, který je jinak na každodenní koupel zvyklý, už asi dobrovolně nedá. Co se ale vlastně v takovém případě s vaším tělem bude dít?

Každý člověk má na sobě asi 1000 bakterií a 40 druhů různých hub. Některé z nich jsou pro nás přínosné, jiné naopak nezdravé. Umytím se jich částečně zbavíme, což je správně. Po 2 dnech bez mytí se ale tyto bakterie budou na těle stále držet. Nemusí jít o žádnou katastrofu, z dlouhodobého hlediska je ale toto počínání nezdravé, protože škodlivé bakterie se mohou do našeho těla dostat například očima, ústy nebo nosem. Navíc člověk začne nehezky zapáchat. Takže rozhodně je lepší zůstat u každodenního mytí, než 2 dny vynechávat.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.