Selfíčko zachránilo mladíka před vězením

Foto: twitter.com/KVUE

Fotit si den co den selfíčka a publikovat je na sociálních sítích, je v dnešní době naprosto běžná věc, která se pro mnohé lidi stává mánií a závislostí. Ať už k takovým lidem patříte i vy anebo ne, jedno je jasné, že někdy se vám taková fotografie může pořádně hodit, jako třeba Cristopherovi z USA, který se díky selfie dokázal zachránit před desítkami let ve vězení za údajné vloupání a napadení.

Obětí tehdy 21letého mladíka měla být jeho bývalá partnerka, kterou měl v jejím domě pořezat. Ona ho označila za pachatele, po čemž následovala rychlá policejní akce, zatčení a uvalení vazby. I když se Cristopher bránil, že žádným pachatelem není, nebylo mu to nic platné. Z vazby se dostal až po kauci v přepočtu 3,3 milionu korun, kterou mu zaplatili rodiče.

Právě s nimi mladý muž v době útoku byl, jenže nikdo mu to nevěřil. Teprve až později se daly věci do pohybu. Když expřítelkyně popsala přesný datum a čas, kdy byla napadena, matka Cristophera si vzpomněla, že právě v tu dobu si celá rodina desítky kilometrů od místa činu pořizovala selfie a fotografii poté zveřejnila na sociální síti. Datum zveřejnění, stejně jako GPS souřadnice místa, se staly důkazem o mladíkovi nevině. Zproštěn obžaloby byl ale až téměř za rok.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.