Začátek konce sociální sítě Google+ už dnes 4.února

Foto: plus.google.com

Že bude sociální síť Google+ ukončena, je už jasné od října loňského roku. Důvodem není nezájem uživatelů, ale neustálé bezpečnostní chyby. Původně se neočekávalo, že Google+ skončí tak rychle, jenže ta z posledních chyb byla natolik závažná, že mohla ohrozit statisíce a miliony zákazníků, proto se věci daly rychleji do pohybu.

Dnes 4. února 2019 tak konec Google+ startuje tím, že se již do této sociální sítě nebude možné nově registrovat a nepoběží zřejmě také komentáře na webových stránkách. O pár týdnů později se nepůjde pro stávající uživatele vůbec do Google+ přihlásit, přičemž tlačítko k přihlášení bude vymazáno a pravděpodobně nahrazeno přihlášením do Google.

Od začátku března by měly být pro majitele stránek vydány nové varianty, jak si stáhnout a zálohovat vše, co na této síti mají. Absolutní ukončení provozu, včetně vymazání účtů, kompletního obsahu, příspěvků, fotek a podobně je naplánováno na 2. dubna 2019.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.