Dubajská policie začne používat létající motocykly

Foto: youtube.com / HOVERSURF OFFICIAL

Policisté v Dubaji by už měli zanedlouho do ostrého provozu nasadit létající motocykly, které spíše připomínají nějaké scény ze scifi filmu v kinech a televizích, než z reálného světa. Jde o tak zvaný hoverbik s označením S3 2019, který pro dubajskou policii začala vyvíjet americká společnost Hoversurf.

Smlouva byla uzavřena na začátku loňského roku a teď už je k mání první prototyp. Policisté na něm mohou chytat zločince v těžce přístupných terénech, pouze však rychlostí pod 100 km v hodině, maximálně 25 minut ve vzduchu a navíc v ideální maximální bezpečné výšce 5 metrů.

Muži zákona, kteří budou létající motorku ovládat, musí být speciálně školeni. Hlavně je třeba, aby uměli jezdit na klasické motorce a zároveň uměli ovládat drona, protože hoverbik S3 2019 je kombinací obojího. V akci bychom je mohli vidět asi v roce 2020. Teď se ještě pracuje na větším výkonu strojů, vyšší rychlosti a hlavně výdrži ve vzduchu. Pak by mělo dojít k objednávce dalších několika desítek kusů.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.