Na Havaji chtějí zákaz kouření lidem do věku 100 let

Foto: pexels.com

Kouření škodí zdraví, o tom snad nikdo nepochybuje. Zákonodárci se proto v mnoha zemích světa snaží tento zlozvyk regulovat, například zákazem kouření na veřejných místech, jak je tomu ve většině zemí EU, povolením kouření až od určitého věku, a podobně.

Tak například v Americe je nejnižší věk stanoven napříč téměř všemi jeho státy v rozmezí 18 a 19 let. Na americké Havaji je to ještě o něco přísnější, kdy spodní hranice činí 21 let. Pro demokrata Richarda Creagana je to ale stále nedostačující. Navrhuje totiž, aby bylo na Havaji kouření povoleno až od 100 let, což pro drtivou většinu obyvatel fakticky znamená doživotní zákaz.

Výjimku by měly tvořit doutníky, elektronické cigarety a žvýkací tabák, přestože vše zmíněné je stejně tak rakovinotvorné. Kouření cigaret je dle zmíněného politika pro závislé lidi ale smrtelné, a proto je třeba se s ním vypořádat tímto rázným způsobem.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.