Lososi z norských farem jsou prý nezdravé

Foto: pexels.com

Ryby patří mezi pokrmy k nejzdravějším jídlům a lososi zase k těm nejoblíbenějším. Jejich maso je chutné a prý také zdravé. Je to ale pravda? Ano, musí však jít o lososa uloveného a nikoliv chovaného v norským farmách. Tito lososi údajně patří k tomu nejhoršímu, co si z rybích pochoutek můžete dopřát.

Norské farma jsou lososy přímo přecpané, což má nejenom neblahý vliv na místní životní prostředí, ale hlavně také na spotřebitele. Losos z farmy je z důvodu tohoto způsobu chovu často nemocný a zmutovaný, čemuž se chovatelé snaží bránit chemikáliemi, antibiotiky a jinými léčivy.

Losos chovaný na norských farmách je při takovémto obřím chovu o mnoho levnější, než z přirozeného odchytu. Každý by si měl ale rozmyslet, zda by nebylo lepší si připlatit, nezařazovat ho do jídelníčku kvůli vyšší ceně tak často, ale za to mít na talíři chutnou a zdravou rybu, oproti levnější rybě plné rakovinotvorných látek.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.