Google vylepšuje mapy a navigování

Foto: Google

Možná to sami dobře znáte. Jste v neznámém městě, procházíte se pěšky po ulicích a marně hledáte cíl, kam byste se rádi chtěli dostat. Vezmete si tedy svůj mobilní telefon, zapnete si Google mapy s navigací a necháte si od vašeho chytrého přístroje připojeného na internet poradit.

Po pár metrech chůze směrem, kam vám ukazuje šipka, se vám ale pootočí a vy zjistíte, že musíte jít na úplně jinou stranu. A takto bloudíte s navigací v ruce úplně stejně, jako jste bloudili bez ní. Vliv velkých měst plných kovů je na rušení signálu GPS a kompas přímo ideální, což naopak není vůbec ideální pro uživatele. Google si to moc dobře uvědomuje, a proto přichází s novinkou, díky které by se tento problém mohl vyřešit.

Váš mobil namíříte fotoaparátem na záchytný bod v podobě výškové budovy. Trochu s ním pootáčíte, aby se navigace s funkcí Street View zorientovala, a potom bude mít zcela jasno ona i vy. Vše se zatím jenom testuje, Google ale předpokládá, že za čas bude díky této vychytávce navigování ve městech o mnoho lepší a přesnější.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.