Britská záchranka přijela k pacientce až za 7 hodin

Foto: pixabay.com

Až si někdy budete stěžovat na české nemocnice a především pak na rychlou záchrannou službu, pokud k tomu vůbec budete mít důvod, vzpomeňte si na tento případ z Británie a možná vás zlost přejde. Angličan Mark Clements bydlí asi 300 km od své 77leté matky. Ta mu jednoho dne zavolala, že upadla, nemůže se zvednout a bude potřebovat pomoc.

Syn neváhal a zavolal na záchranku. Poté se ještě vydal na cestu, aby svou maminku navštívil. Nejprve jel autobusem, pak použil metro a nakonec dva vlaky. Po úmorné cestě konečně dorazil na místo, ale to co viděl, mu vyrazilo dech. Jeho matka pořád ležela na zemi a záchranáři stále nikde.

Situaci totiž vyhodnotili jako méně vážnou, při níž jde pouze o převoz do nemocnice, takže nikam nespěchali. U zraněné ženy se objevili po dlouhých 7 hodinách, což je na naše poměry jen těžko pochopitelné. Pacientka byla po této době odvezena do nemocnice, kde se podrobila operaci. Taktéž se jí od vedení nemocnice dostalo omluvy.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.