Proč tak rádi stahujeme filmy a seriály z internetu?

Foto: cs.wikipedia.org

Stahování filmů zdarma z internetu berou mnozí TV diváci jako jedinou, pro ně přijatelnou variantu, díky níž jsou ochotni se na některé, ať už české anebo zahraniční filmy, podívat. Pirátské stahování filmů a seriálů například z Ulož.to je velice rozšířené a nemusí se připomínat, že ve většině případů nelegální. Možná ani nevíte, že jistá agentura vyhrála právě s Uloz.to soudní spor, který jí dal za pravdu, když se ohrazovala proti pirátskému ukládání a šíření některých českých filmů.

Dá se ale říct, že filmoví distributoři si za vzniklou situaci mohou sami. Pokud by byly filmy dostupné na internetu i v placené verzi, spousta uživatelů by těch pár korun nešetřila. Tak snadné to ale není. Filmy a seriály jsou k dispozici jen omezeně, například v O2 videotéce, jenže zdaleka ne každý právě o2 TV má. Když jsou lidé schopni utratit za lístek do kina přes 100 korun, jistě by si za přijatelné peníze i daný film na internetu zakoupili ke stažení. Jenže bohužel. A právě to pirátskému stahování z Ulož to a jiných serverů napomáhá.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.