Flashky z počítače už nemusíte “bezpečně odebrat“

Foto: pixabay.com

Pokud jste doposud ze svých počítačů a notebooků chtěli vytahovat flashky, externí pevné disky anebo jakákoliv jiná paměťová média opatrně a zodpovědně, museli jste v liště najet na ikonku bezpečného odebrání, na tu kliknout a počkat, než vám systém napíše, že nyní je možné paměťové médium bezpečně odebrat.

Důvodem bylo předcházení ztrátě dat v případě, že ta ještě nebyla do úložiště kompletně uložena. Pro zápis dat se totiž ve Windows využívá mezipaměť, která sice zápis urychlovala, měla ale právě vadu na kráse, že vytahování flashky a podobných bylo poněkud zdlouhavé, kvůli čemuž zdaleka ne každý tento proces bezpečného odebrání absolvoval.

Nyní Windows 10 přišlo s aktualizací, díky níž můžete flashku z USB portu vyndat ihned kdykoliv se vám zachce. Po aktualizacích se už totiž pro ukládání dat mezipaměť nevyužívá, což sice vede k pomalejšímu zápisu, za to ale vzhledem k možné ztrátě dat bezpečnějšímu. Kdo však chce, může si využívání mezipaměti měnit přímo v nastavení ve vlastnostech příslušného USB pod pojmenováním Zásady. Tady lze zvolit buď rychlé odebrání anebo větší výkon.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.