Pozor při nákupu zboží na falešné recenze

Foto: amazon.com

Také se při nákupech na internetu řídíte recenzemi? Pak si dejte pozor, aby nebyly falešné, což se může stávat velice často. Takový produkt s velice kladným hodnocením může ovlivnit výběr zákazníků, kteří však ve skutečnosti jenom naletí recenzím od lidí, kteří neexistují a výrobek si ve skutečnosti nikdy nekoupili.

Proč se tak děje? Pochopitelně z důvodu, aby byl o daný produkt z řad internetových zákazníků mnohem větší zájem. Něco podobného den co den zaznamenává i největší internetový obchod světa Amazon. Ten se ale na rozdíl od většiny dalších snaží falešné recenze mazat, a to za pomoci automatizovaných technologií. Tisíce vymyšlených recenzí by totiž nebylo v lidských silách odhalovat a odstraňovat.

Takže pozor, dobrá recenze, stejně jako ta špatná, nemusí být třeba vůbec pravá a může si ji vymyslet sám výrobce či prodejce anebo naopak konkurence.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.