Při předvádění Windows zažil Bil Gates modrou smrt

Foto: pexels.com

Modrá smrt je počítačový pojem dobře známý v situaci, kdy systém postihne závažná chyba, kterou nemůže sám vyřešit. Celá obrazovka vašeho monitoru tak zmodrá a spolu s ní se objeví informace, která danou chybu blíže specifikuje. Uživateli počítače následně nezbude nic jiného, než operační systém restartovat a znovu zdlouhavě čekat, než se načte.

Pokud se vám modrá obrazovka na vašem počítači nebo notebooku zobrazí občas také, nezoufejte. Možná u toho pronesete i pár nevybíravých slov, když si ale uvědomíte, že v tom nejste sami, bude se vám tato otravná chyba určitě rozdýchávat mnohem lépe.

Před více než 20 lety ji totiž při prezentaci Windows 98 zažil před mnoha novináři i samotný zakladatel Microsoftu Bill Gates. Tehdy se snažil demonstrovat, jak si nové Windows poradí bez restartování s připojením externího zařízení, kterým byl scanner. Přestože začátek vypadal slibně a Windows se skutečně snažily automaticky nainstalovat odpovídající ovladač, po chvíli se objevila modrá smrt a pořádný trapas včetně velkého potlesku byl na světě.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.