Slunce je prý zdraví prospěšné, nikoliv škodlivé

Foto: pexels.com

Kam nechodí slunce, tam chodí lékař. Aspoň bývávaly doby, kdy se tak říkalo. Poslední roky jsme se však mohli setkávat spíše s opakem, kdy bylo trendem se slunci raději vyhýbat, případně se okamžitě mazat krémy s vysokým faktorem. Někteří vědci ale mají zase původní názor, že slunce je rozhodně zdraví prospěšné.

Pravdou a nebezpečím stále zůstává, že spálit se na slunci je velmi nebezpečné. Pokud se však bavíme o běžném vystavování se slunci a opalování po krátkou dobu, pak to prý lze i bez krému. Slunce tak našemu tělu dodá potřebnou dávku vitamínů.

Důvod, proč někteří vědci s tvrzením o větší prospěšnosti slunce přišli je ten, že zjistili delší dobu života právě u lidí, kteří se slunci vystavují. Pravdou je, že tím si člověk může zadělat na rakovinu kůže, nicméně přínosy v podobě snížení krevního tlaku a podobně, jsou prý mnohem užitečnější. Lidé se zkrátka v průměru se sluncem dožívají o něco vyššího věku, protože se tím uchrání zase proti jiným závažným nemocem.

5/5 - (2 votes)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.