Od března 2017 vám půjčí jen banky a hrstka společností

Foto: pexels.com

Půjčování jen s licencí České národní banky

Česká národní banka přišla s radikálním řešením pro poskytovatele úvěrů. Peníze vám od 2. března 2017 nemůže půjčit více než 50 tisíc subjektů, které do té doby normálně mohly. Česká národní banka totiž zavedla licenci, o kterou mohly společnosti, které chtějí v této své činnosti dál pokračovat, zažádat pouze do 1. března. A mnoho jich nezbylo.

Pro úvěr si odteď můžete dojít do vaší nebo jiné banky, které samozřejmě licenci vlastní, a zároveň do pouhých pár desítek dalších společností, jež si o licenci zažádaly. Půjčování bez licence je nelegální a hrozí za ně pokuta do výše dvou desítek milionů, přičemž suma 20 milionů je taktéž minimální požadovaný kapitál. Ten ale vlastní především banky. Poskytovatel dále musí být věrohodný, musí vyhovovat odbornostním a kvalifikačním požadavkům a musí zachovávat zásady opatrného podnikání, což všechny banky splňují.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.