Bude Apple platit Samsungu miliardy?

Foto: pexels.com

Ve světě mobilních telefonů je jihokorejský Samsung naprostou jedničkou. Druhá příčka patří, alespoň prozatím, čínskému Huawei a na třetím místě se drží americký Apple. Právě ten, přestože se Samsungem svádí těžké konkurenční boje, je na této značce v určitém směru závislý.

Apple totiž od Samsungu nakupuje pro své mobilní telefony displeje. Má uzavřenou smlouvu na jejich ohromné množství, jenže se vyskytl problém. iPhony se poslední dobou neprodávají tak dobře, jak bylo v plánu, čímž logicky klesá i poptávka po displejích pro jejich výrobu.

Smlouva mezi giganty má však pro takový případ smluvní pokuty, a ty rozhodně nejsou malé. Ač by se mohlo zdát, že Apple při odběru menšího množství displejů od Samsungu ušetří, opak je pravdou. Sjednané pokuty mohou v přepočtu dosahovat řádu miliard korun, což je pro americkou společnost za dané situace značný problém. K přesnému vyčíslení ale prý zatím ještě nedošlo.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.