Vědci dokážou předpovědět smrt s větší přesností

Foto: pexels.com

Možná také patříte k těm, kdo by rád věděl, kdy zemře. Současné možnosti bohužel nezvládnou určit přesný datum a ani příliš dlouhodobý výhled, pokud by vás však zajímalo, jestli váš konec života přijde v následujících 10 letech, pak tu určitá pravděpodobnost správné odpovědi na vaši otázku už je, alespoň to tvrdí němečtí vědci.

Ti studovali život více než 40 tisíc osob, z nichž přes 5 tisíc během studie zemřelo. To už je dostatečný vzorek, aby se daly udělat nějaké závěry. Potřeba je k tomu trocha vaší krve, z níž se zjistí vše potřebné. Výsledek je přesnější, než cokoliv doposud využívaného.

Pakliže se z rozboru krve, ve kterém se vědci zaměřují na několik specifických hledisek, zjistí, že do 10 let zemřete, s určitou dávkou pravděpodobnosti se tak prý skutečně stane. Výzkum ale nekončí, pracuje se stále na zdokonalování a zpřesnění závěrů, aby se na blížící se smrt dalo více spolehnout.

5/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.