Muž s velkým srdcem a ještě větší náručí zachránil přes 700 psích životů!

Foto: Xwtoutiao.cn

Kvůli opuštěným psům opustil práci a začal se o ně starat sám…

Čínský muž z provincie Che-nan Zhou Yusong je člověk s opravdu velkým srdcem. Za téměř 9 let zachránil více opuštěných psů, než někteří lidé za svůj život vůbec mohli spatřit.

Vše to začalo v roce 2008, kdy si v jedné z ulic města Čeng-čou všiml opuštěného psa, který byl zraněný po srážce s autem a bojoval o svůj život. Zhou ho nedokázal ignorovat jako všichni okolo, zvedl ho proto ze země a odvezl na nejbližší veterinární stanici, kde mu zachránili život. Poté ho přepravil do psího útulku, jelikož si ho sám ve svém malém bytě nemohl ponechat.

Při pohledu na všechny ty opuštěné chudáčky se rozhodl darovat v přepočtu 650 korun měsíčně na jejich potravu a lékařské ošetření. Dokonce přesvědčil i jednoho ze svých přátel, aby investoval přes 2,5 milionu korun na záchranné centrum u břehu Žluté řeky poblíž Čeng-čou. Ten souhlasil a nechal celé centrum na starosti Zhouovi, který byl tak šťastný, že opustil svou práci a začal se péčí o psy věnovat naplno.

Ve svém záchranném centru Zhou tráví každý den už několik let, dokonce nevyčerpal ani jeden den dovolené, a zachránil tak více než 700 psů! Každý den tráví čištěním jejich kotců, jejich hygieně a hlavně dává pozor, aby mezi sebou psi nebojovali. A aby ušetřil peníze, tak se stará i o všechny údržbářské práce, opravuje ploty a zastřihává keře. Mezi podobně smýšlejícími milovníky zvířat dostal Zhou přezdívku “Strážce psů“ a získal si obdiv milionů lidí po tom, co se na sociální sítě dostaly fotografie s ním a se stovkami zachráněných psů.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.