Já, Kajínek – Prima TV: ke zhlédnutí online + diskuse

Foto: iprima.cz

Já, Kajínek na Primě – online na Prima Play

1. díl online k shlédnutí – ZDE

2. díl online k shlédnutí – ZDE

3. díl online k shlédnutí – ZDE

4. díl online k shlédnutí – ZDE

5. díl online k shlédnutí – ZDE

Zpověď Jiřího Kajínka bez cenzury

Je už nenapravitelný Jiří Kajínek napraven?

Kdo by neznal nejznámějšího teď už bývalého českého vězně Jiřího Kajínka, který byl podle jeho slov odsouzen na doživotí neprávem. Jeho příběh se stal tak populárním, že s ním TV Prima natočila několikadílný dokument s názvem – Já, Kajínek. Jeho první díl poběží v neděli 12. listopadu od 20:15 hodin na Primě.

A kdo vlastně Jiří Kajínek je? Jde o muže narozeného 11. ledna 1961 v Prachovicích. S porušováním zákona měl Kajínek zkušenosti už jako malý kluk, a to zhruba od 13 let. V 21 letech v roce 1982 byl poprvé odsouzen k trestu odnětí svobody. To ho ale nepřimělo ze světa zločinu odejít a o 3 roky déle se opět objevil za mřížemi, tentokrát za vykrádání bytů, nelegální vlastnění zbraně a za napadení 3 policistů při jeho zatýkání. O 5 let déle byl propuštěn na žádost o prominutí zbytku trestu. Tentýž rok byl ale opět odsouzen tentokrát na 11 let za ozbrojené přepadení 2 policejních strážníků a krádež policejního auta.

23. června 1998 byl Jiří Kajínek odsouzen do konce života za mřížemi za dvojnásobnou vraždu podnikatele Štefana Jandu a jeho bodyguarda Juliána Pokoše a za pokus o vraždu druhého bodyguarda Vojtěcha Pokoše, který útok díky zdravotníkům přežil. Kajínek se k těmto útokům nikdy nepřiznal a trval na tom, že zločin, za který je odsouzen nespáchal a dokonce se několikrát snažil o obnovu svého případu.

Dne 23. května 2017 dostal Kajínek od prezidenta Miloše Zemana milost, která ale zahrnovala sedmiletou podmínku. Pokud podmínku poruší, tak se opět vrátí za mříže. Při jeho propuštění čekali na Kajínka u věznické brány v Rýnovicích novináři a fanoušci, kteří se na vlastní oči chtěli přesvědčit, že je opravdu na svobodě.

Pokud se chcete o nejslavnějším českém zločinci dozvědět více, tak si nenechte ujít již zmiňovaný dokument Já, Kajínek. V něm vám sám Jiří Kajínek bude vyprávět, jak se dostal do světa zločinu, jak začínal s krádežemi, kde vzal tolik peněz anebo jak vydržel tak dlouho ve vězení a nezbláznil se.

A také vám řekne, jak to všechno podle něho opravdu bylo..

3/5 - (1 vote)

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.