Našeptávač YouTube se zbláznil, nabízel návod, jak mít s*x se svými dětmi

Foto: youtube.com

YouTube odstranil tisíce účtů a další potrestal

Pokud jste v anglickém jazyce zadali do našeptávače YouTube – how to have… – jako první vám bylo nabídnuto – s*x with your kids, tedy jak mít s*x s vlastními dětmi. Řada lidí na tento fakt stránky YouTube upozornila a žádala vysvětlení.

Jak všichni víme, našeptávače fungují na principu nejčastějších vyhledávaných dotazů, věcí a videí, proto pokud zadáte na YouTube například jméno zpěváka, našeptávač vám už automaticky nabídne jeho příjmení a někdy i nejsledovanější video. Aby se tedy do našeptávače dostala věta – jak mít s*x s vlastními dětmi, stačí jí opakovaně zadávat a vyhledávat. Je proto dost možné, že nějaký šprýmař si takto nevhodně z uživatelů YouTube vystřelil.

Google, jako provozovatel YouTube, tedy tuto větu z našeptávače odstranil a s ní i přes 250 000 účtů a zhruba 150 000 videí, jenž byly nevhodné kvůli sexualizovaným prezentacím dětí. Za obsah rodinného typu se vydávaly další 2 miliony videí a okolo 50 000 kanálů, proto jim Google smazal reklamy a více než 600 000 videím smazal dosavadní diskuze a zakázal jim začít nové z důvodu možného přitahování nevítaných uživatelů.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.