Mobilní odzávislovávač: Přestaňte být závislí na svých mobilech!

Foto: klemensschillinger.com

Destičky s kamínky simulují nejčastější tahy na chytrých telefonech

O závislosti na chytrých telefonech nazývající se nomofobie, jsme vám už psali. Teď vám se závislostí, kterou můžete trpět i vy sami, poradíme, jak se jí zbavit. Závislost na smartphonech spočívá v tom, že se člověk do svého telefonu dívá velmi často, a to především i v tom případě, že neočekává žádnou zprávu, má strach ze ztráty telefonu anebo signálu.

Desingnér Klemens Schillinger z Rakouska přišel s řešením v podobě zatím pěti destiček, které mají váš mobilní telefon simulovat. Ty mají podobnou velikost a hmotnost, jako většina chytrých telefonů, a to jim dodává na reálnosti. Destičky mají v sobě zabudované kamenné korálky, které mají napodobovat vaše pohyby na dotykovém displeji, jako například přibližování, posouvání, odemknutí a přemisťování. Simulují velkou většinu tahů na obrazovce a tím tak nepomáhají vyrovnat se s abstinenčními příznaky jedince, který se potýká se situací, že je na dlouhou dobu od svého telefonu odloučen.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.