Za 20 let budeme pít alkohol zdravě a bez alkoholu

Foto: pexels.com

Alkohol a cigarety bez škodlivých látek

Alkohol si lidé dopřávají při mnoha příležitostech. Bez ohledu zda něco slaví anebo truchlí, když to přeženou a vypijí víc, než mají, opička neboli kocovina je nemine. A to není jediná nepříjemnost, kterou jim alkohol přivodí. S dlouhodobým požíváním alkoholu se pomalu ničí lidské tělo. Trpí hlavně mozek, játra a ledviny. Dlouhodobým pijákům dále hrozí zvýšené riziko na výskyt rakoviny prsu, slinivky břišní a vysoký krevní tlak.

S těmito problémy bychom se zhruba za 20 let měli přestat trápit, jelikož etanol, který se nyní v alkoholických nápojích vyskytuje, nahradí umělá látka nazývající se alkosynt. Ta navodí stejný pocit jako při pití dosavadního alkoholu, ale neničí lidské tělo.

Pro stejný důvod, tedy na snížení ničení lidského zdraví, byla před 11 lety vynalezena elektronická cigareta, která nahradila tu obyčejnou obsahující mnoho škodlivých látek. I ta obsahuje nebezpečné látky, ale to je jen velmi malý zlomek oproti té tabákové.

 

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.