Tap to go: nová služba Albertu pro placení bez front

Foto: albert.cz

Zákaznické karty vám ušetří stání u pokladen

Řetězec hypermarketů Albert chce ulehčit všem svým zákazníkům nakupování a především také ušetřit čas. Před koncem roku 2017 se rozhodl na zkoušku zavést, zatím jen v Nizozemsku, službu Tap to go (“Přilož a jdi“), která umožňuje zákazníkům pomocí členské bezkontaktní karty nakupovat bez finálního stání a placení u pokladen. Časem mají být speciální členské karty nahrazeny chytrými telefony.

Tap to go stačí pouze zákaznickou kartu přiložit k elektronickému čipu určitého vámi vybraného produktu a v dalším kroku si můžete zboží bez obav uklidit do své tašky. Karta však musíte mít nejprve propojenou s vaší platební kartou. Služba si sama po nakoupení a načtení všech čipů kupovaných produktů strhne z vašeho účtu peníze. Stačí pouze při dokončení nakupování pomocí aplikace v chytrém telefonu nákup ukončit, díky které se do 10 minut převedou peníze z účtu na účet.

Službu Tap to go budou moci nizozemští zákazníci používat zhruba 6 měsíců, což bude po dobu jejího testování. Poté se rozhodne, zda novou technologii hypermarket Albert zavede i do jiných států. Něco podobného již existuje v řetězcích Tesco a Globus, u kterých se však placení provádí stále u kasy, zákazník si jen zboží sám namarkuje.

Rate this post

Napsat komentář

Jméno anebo přezdívka není vyžadována, usnadní však orientaci v komentářích. Pakliže je necháte nevyplněné, budete v komentářích označen(a) jako anonym.

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.